fbpx Skip to main content

Tarina

Sain vuoden 2010 tienoilla lahjaksi kolme pulloa mallasviskiä: 12-vuotiaan Glenfiddichin, 10-vuotiaan Ardbegin ja 10-vuotiaan Taliskerin. Siitä päivästä alkoi oma kunnioitukseni laatujuomia kohtaan ja upea matka, jolle ei näy päätöstä….

Aloin selvittämään minkälaisia viskejä on saatavilla. Kahlasin opiskelukiireiden jälkeen iltaisin erilaisia tietolähteitä viskiin liittyen. Muutamaa vuotta myöhemmin olin maistellut lukuisia erilaisia viskejä ja ymmärrykseni viskiä kohtaan oli kasvanut huimasti. Perustimme myöhemmin veljeni ja ystävieni kanssa Turku Whisky Clubin, jonka kanssa yhä kokoonnumme kuukausittain nauttimaan viskejä ja muita mielenkiintoisia juomia.

Oluesta kiinnostuin jo varhain viskiharrastukseni alettua, mutta vasta paria vuotta myöhemmin opin täysillä arvostamaan ja nauttimaan olutta. Noin vuonna 2014 aloimme ystävieni kanssa panna olutta ja suunnitella olutreseptejä. Oluen valmistus sekä reseptien rakentaminen ovat antaneet minulle hyvän ymmärryksen oluen anatomiasta, siitä mitä se todella on. Maisteluissani korostan aina tuotteiden raaka-aineiden, valmistusmetodien ja lasissa olevan juoman väistämätöntä yhteyttä. Laatujuomasta nauttiminen nousee aivan uudelle tasolle, kun saa käsityksen siitä kuinka maistettava tuote on pääpiirteittäin valmistettu.

Minun mielestäni laatujuomista saa eniten irti maistamalla niitä yhdessä muiden kanssa. On todella antoisaa jakaa ajatuksia ja sanoja. Meidän jokaisen makuaisti on yksilöllinen, pystymme siis erottamaan juomista makuja aivan eri tavoin. Hyvä juoma tuo mieliimme myös erilaisia assosiaatioita ja ajatuksia, joiden jakamisesta löytyy usein mielenkiintoisen keskustelun siemen. Laatujuomaa maistellessa ei ole kiire. Ajatukset keskittyvät juoman erilaisten makujen ja sävyjen löytämiseen ja mieli rauhoittuu. Mitä enemmän kanssamaistelijoita, sitä enemmän juomasta löytyy yleensä erilaisia puolia ja ominaisuuksia. Tämänkaltaisten kokemusten tarjoamiseen keskittyvää tahoa ei löytynyt lähimailta, joten päätin perustaa sellaisen itse.

Laadukkaat juomat ovat olleet intohimoni jo pitkään. Uskon, että juuri minulla on näiden vuosien jälkeen paljon annettavaa kenelle tahansa hyvistä juomista kiinnostuneelle ihmiselle. Haluan myös olla omalta osaltani edistämässä Suomen juomakulttuuria laadukkaampaan ja fiksumpaan suuntaan antamalla palan omaa osaamistani eteenpäin.

Tulethan siis jakamaan lasillisen kanssani.

Kippis!

Petteri Forsström

Perustaja, maisteluisäntä
Tasting Turku
Asiakkaiden suusta

Petterin isännöimä ilta oli erinomainen ja jopa oluesta piittaamattomat tuntuivat löytävän uusia makunautintoja! Järjestelyt sujuivat kuin rasvattu, ei tarvinnut stressata.

Peik

Petteriltä kattava selostus oluen ja viskin maailmaan, niin itse tuotantoon kuin makuihinkin! Vaikka viski ei itselleni uppoa niin rohkaisevasti lähdin näitäkin kokeilemaan hyvällä opastuksella.

Jenni

Näin olutaloittelijana oli oikein kivaa ja rentoa. Sain ajatuksia siitä, mitä oluita voisin lähteä jatkossa kokeilemaan.

Iiris

Tarjolla oli sopiva määrä eri laatuisia oluita, joista sai hyvän ensikosketuksen esim. IPA:an ja porteriin. Maistelun jälkeen on helpompi lähteä kokeilemaan uusia oluita.

Sonja

5/5, tulisin uudestaan!

Vertti

Monipuolinen ja informatiivinen tilaisuus!

Riku

Oluet olivat erinomaisia, ja ryhmässä saatiin aikaan hyvää keskustelua. Asiantunteva isäntä, vastasi hyvin kysymyksiimme.

Otto

On mukavaa oppia uusia asioita oluesta, kuten miten oluita kuuluu arvioida. Pidin myös siitä, että tilaisuudessa käytiin erilaisia oluita läpi. Ennen en pitänyt pale aleista, mutta nyt löytyi oma uusi suosikki.

Iida-Maria

Yhteys

Tasting Turku

+358 45 145 9115
+358 45 145 9115
petteri@tastingturku.fi

Y-Tunnus 2901688-2

Yhteydenotto